Waar op letten bij het kopen van een fototoestel?

Als je een nieuwe camera gaat kopen moet je weten wat je wil. Wil je een compact camera of een spiegelreflex? Als je voor de compact camera zou kiezen dan dien je te weten dat deze een goede kwaliteit kan leveren, maar de digitale reflexcamera zorgt voor een betere beeldkwaliteit. Het zorgt voor minder ruis en voor een mooiere achtergrondvervaging. Met de spiegelreflex kun je ook meer met de hand instellen en kun je de camera als je dat wil ook uitbreiden met andere lenzen.

Veel mensen hebben vragen over het aantal megapixels. Er wordt wel eens gedacht dat hoe meer megapixels hoe beter, maar zo werkt het niet. Je kunt in principe met veel megapixels wel groter printen met behoud van kwaliteit. Maar als je meer megapixels hebt dan wil dat ook zeggen veel meer ruis in de foto. Het is beter om te kijken naar de maat van het lichtgevoelige element (CCD of CMOS). Als deze groter is, dan is de chip lichtgevoeliger en is er minder vaak kans op ruis.

Als je een camera gaat kopen is het dus van belang dat je merken met elkaar gaat vergelijken. Kijk goed naar je mogelijkheden en kijk eens welke foto’s er mee zijn gemaakt. Dan krijg je een beetje een indruk welke foto’s je hiermee kunt maken. Dit zal er voor zorgen dat je beter een camera uit kunt kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>